diumenge, 21 de febrer del 2021

AVUI ENS INFORMEM SOBRE L'AUTISME!

 Hola a tots de nou, benvinguts! Avui tractarem una història sobre l'austime. A continuació us deixaré un vídeo sobre Carina Morillo, aquesta dona no sabia quasi res sobre l'autisme, fins que el seu fill Ivan va ser diagnosticat. Es va fixar perquè ell no parlava ni responia a les paraules, així que Carina va tindre que buscar alguna manera per poder contactar amb ell. En aquest vídeo Carina ens explica com va aprendre ajudar al seu fill i a realitzar-se compartint amb ell la curiositat. Endavant!

Ivan és un xiquet de quinze anys, no parla i es comunica a través d'un iPad. Dins de l'iPad està tot el seu univers de paraules en imatges. Van rebre el seu diagnòstic amb tan sols dos anys i mig. En aquella època, quan els van dir que Ivan tenia autisme, Carina no sabia per on començar, ja que no hi havia internet i no podia buscar informació. Al principi els pares ho van intuir perquè no aguantava la mirada ni tampoc responia al seu nom. L'única manera en la qual Carina sabia el que li passava a Ivan, era mirant-lo als ulls. Ivan no la mirava mai, sols la mirava quan Carina feia coses que li agradaven. Sempre anaven a un lloc anomenat ''La pileta'', anaven encara que ploguera. Doncs un dia anant per l'autopista Carina es va enganyar d'eixida i l'Ivan es va posar a plorar molt, fins que Carina va reprendre el camí correcte. En aquest moment és on Carina es va adonar que Ivan amb tan sols dos anys i mig tenia una memòria visual excepcional, a partir d'ací que Carina li ho mostra tot mitjançant imatges. A dia de hui segueixen utilitzant el mateix mètode per comunicar-se, tot el que ell vol o necessita, ho expressa mitjançant imatges. Un dia, Carina va anar a comprar a una verduleria i parlant amb l'amo sobre Ivan, li va proposar si Ivan podia anar a organitzar-li la tenda, Carina sols volia que el fill fora un poc independent i que fera coses a soles. L'amo de la tenda va acceptar i a canvi li regalava un paquet de galetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BENVINGUTS DE NOU AL MEU BLOG! AVUI PARLAREM SOBRE L'ÚS DE LES TECNOLOGIES EN EL CONTEXT EDUCATIU.

L'article del qual vaig a parlar, s'anomena "La formació del professorat per a l'ús de les tecnologíes de la informació i ...