dimarts, 16 de febrer del 2021

INICIEM L'ASSIGANTURA !

 INICIACIÓ DEL BLOG

En aquesta primera publicació del blog us explicaré breument l'origen de les TIC. 

L'any 1984 es va crear el primer ordinador Apple anomenat Macint osh  amb una capacitat de 128K. 

Posteriorment, es començaren a desenvolupar els primers cercadors d'internet, va ser l'any 1998 amb l'aparició de Google. 

Quan parlem d'inversions i innovacions tecnològiques en educació, aquestes van per darrere de les existens en el món d el'oci, l'economia i d'altres sectors, aixó ho anomenem Bretxa Digital Econòmica.

Per un altra banda tenim la Bretxa Generacional, aquesta consisteix en que els alumnes ''nadius digitals'' superen en competència tecnològica als professors ''immigrants digitals''. Se li etiqueta com a alumne digital, a aquella que han estat unes 10.000 hores jugant a videojocs, han enviat i rebut més de 200 missatges, han estat més de 10.000 hores amb un telèfon mòbil i més de 20.000 hores mirant la TV, etc. 

El TPAK es una proposta per a integrar les noves tecnologies en l'educació. 

El MODEL SAMR consisteix en: 

S= Substituir

A= Modificar

M= Augmentar

R= Redefinir

Quan parlem de substituir o augmentar, fem referència a la millora, mentre que quan parlem de modificar o redefinir, fem referència a la transformació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BENVINGUTS DE NOU AL MEU BLOG! AVUI PARLAREM SOBRE L'ÚS DE LES TECNOLOGIES EN EL CONTEXT EDUCATIU.

L'article del qual vaig a parlar, s'anomena "La formació del professorat per a l'ús de les tecnologíes de la informació i ...